"Uw taarten worden op maat gemaakt ongeacht uw wensen. Het maakt dus niet uit als het om een autotaart, tastaart, baltaart of een schoentaart gaat. De klant is koning!"
Ruth Pelswijk

Wat begon als hobby

Mijn naam is Ruth Pelswijk. Het bakken van taarten is voor mij als hobby begonnen. Als jong meisje was ik altijd in bakken geïnteresseerd, maar dan wel de Surinaamse cakes zoals Fiadoe, Eksi koekoe, Keksi en Bojo. Ik kocht een kookboek daarvoor en bakte deze cakes door en door.

Eerst bakte ik al de taarten van mijn kinderen zelf en al gauw breidde dit zich uit tot het bakken van taarten voor familie, vrienden en daarna voor klanten van buiten.

Om mijn vaardigheden te verbeteren ben ik mij gaan specialiseren in de nieuwste trends op het gebied van taarten en heb ik cursussen gevolgd volgens de Engelse principe. De cursussen die ik heb gevolgd komen van Cambridge Cake School in Engeland, maar worden ook hier in Nederland verzorgd .

De diploma’s die behaald konden worden zijn:

  • Professional in sugar flowers
  • Professional in fondant cakes
  • Professional in spuitwerk

Na het behalen van deze 3 modules kreeg ik een Masterdiploma erbij.

Nu kan ik (bijna) alle soorten taarten bakken: bruidstaarten, kindertaarten, babyshowertaarten en 3D taarten. Alle trends in de taartenwereld blijf ik op de voet volgen.

Uw taarten worden op maat gemaakt ongeacht uw wensen. Het maakt dus niet uit als het om een autotaart, tastaart, baltaart of een schoentaart gaat. De klant is koning!

Uw taart wordt altijd vers gemaakt van een luchtige biscuit (zonder boter) of cake (met roomboter). Het streven is om nooit dezelfde taart te bakken. Door uw wensen zijn deze steeds gevarieerd.

De vullingen voor de taarten worden iedere keer vers gemaakt. Deze bestaan uit: Italian Merenique botercrème (IMBC) . Deze botercrème is gemaakt van eiwit dat opgeklopt wordt en een toevoeging krijgt van gekookte suiker en roomboter met een vanillesmaakje erbij. Dit kan, indien gewenst, gecombineerd worden met vers fruit, jam of een andere frisse vulling zoals lemoncurd, sinasappelcurd of citroencrème.

Verder bied ik ook luxe vullingen tegen een meerprijs aan. Ik heb o.a.: champagne crème, Tia Maria-crème, Baily-crème, Ponche Cuba-crème. Ik maak voor u wat u wenst. De klant is koning!

Deze opsomming is slechts een greep uit de lange lijst aan taartvullingen. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Vermeldenswaard is dat er geen taarten van andere bakkers wordt nagemaakt. Samen met uw wensen en mijn vele creatieve ideeën wordt uw taart op maat gebakken. Het helpt als u een sterk idee heeft waaruit inspiratie kan worden gehaald. Het uiteindelijke resultaat zal dan ook eentje zijn waar u blij mee bent.